Summer Economics Institute

AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji povezuje študijske in poslovne poti skozi pripravništvo za študente Summer Economics Institute (SEI).
Preberite več

Summer Economics Institute 

Študentski program

Za tiste, ki jih ...

  • zanima ekonomija in način delovanja sveta,
  • zanima poslovanje in pridobivanje dragocenih delovnih izkušenj, 
  • zanima podjetništvo, a ne vedo, kako ali kje začeti.

programom Summer Economics Institute vsako leto vrhunskim študentom, z več Univerz v Sloveniji in različnih študijskih programov omogočamo ameriški, odprt princip učenja in opravljanja prakse v izbranih podjetjih, članih AmCham Slovenija.

Inovativni ameriški pristop k učenju!

Program študentskega pripravništva SEI je selektiven program, ki 20 slovenskim študentom omogoča opravljanja delovne praksev podjetjih, članicah AmCham Slovenija. S programom, ki učinkovito povezuje teorijo s prakso, študij s poslom, slovenskim študentom omogočamo kvalitetne in dragocene delovne izkušnje ter jim hkrati ponudimo uvod v razumevanje poslovanja v gospodarstvu.

Poslušamo poslovne ideje mladih, spodbujamo razvoj poslovnih modelov in gradimo podjetniško miselnost prihodnjih liderjev.

Prisluhnemo poslovnim idejam mladih, spodbujamo razvoj njihovih poslovnih modelov in gradimo podjetniško (samo)zavest bodočih liderjev.

 

 

 

 

Program je sestavljen iz:     

  interaktivnih predavanj s področij praktičnega podjetništva in ekonomije s ciljem spodbujanja samoiniciativnosti študentov pri podjetniški aktivnosti, 

    obiskov na terenu - podjetja in institucije,

    gostujočih predavanj z izjemnimi sogovorniki,

 

Program je odlična priložnost tako za mlade talente s podjetnimi idejami kot za vse delodajalce, člane AmCham Slovenija, ki iščejo mlade sodelavce in nam zaupajo, da jih poiščemo skupaj.