Summer Economics Institute

AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji povezuje študijske in poslovne poti skozi pripravništvo za študente Summer Economics Institute (SEI).
Preberite več

programom Summer Economics Institute vsako leto dvajsetim vrhunskim študentom, z več Univerz v Sloveniji in različnih študijskih programov omogočamo ameriški, odprt princip učenja in opravljanja prakse v izbranih podjetjih, članih AmCham Slovenija.

SEI: drugačen program, tako zelo ameriški!

S programom, ki učinkovito povezuje teorijo s prakso, študij s poslom, slovenskim študentom omogočamo kvalitetne in dragocene delovne izkušnje ter jim hkrati ponudimo uvod v razumevanje poslovanja v gospodarstvu.

Prisluhnemo poslovnim idejam mladih, spodbujamo razvoj njihovih poslovnih modelov in gradimo podjetniško (samo)zavest bodočih liderjev.

 

 

 

 

Program je sestavljen iz:     

  • interaktivnih predavanj s področij praktičnega podjetništva in ekonomije s ciljem spodbujanja samoiniciativnosti študentov pri podjetniški aktivnosti, 
  • obiskov na terenu - podjetja in institucije,
  • gostujočih predavanj z izjemnimi sogovorniki,
  • prakse, ki jo študentje opravljajo v podjetjih AmCham Slovenija ob mentorju.

Program je odlična priložnost tako za mlade talente s podjetnimi idejami kot za vse delodajalce, člane AmCham Slovenija, ki iščejo mlade sodelavce in nam zaupajo, da jih poiščemo skupaj.