AmChams in Europe

Preberite več

AmChams in Europe, ustanovljena leta 1963, služi kot krovna organizacija 45 AmChamov v 43 državah Evrope in Evrazije. Skupaj predstavljamo interese več kot 17.000 ameriških in evropskih podjetij, ki zaposlujejo več kot 20 milijonov ljudi; skupno več kot 1,1 bilijona ameriških dolarjev investicij na obeh straneh Atlantika.

 

 

Kot obojestranski glas ameriških in evropskih podjetij AmChams in Europe stremi k ozaveščanju o pomembnosti čezatlantskega gospodarstva tako v Evropi kot v Združenih državah. Članstvo ni definirano z geografskimi mejami, ampak z voljo in zmožnostjo prispevati pa tudi z osnovno zahtevo potrditve Gospodarske zbornice Združenih držav Amerike.

Mreža AmChams in Europe

 

Naša misija - razviti in podpreti mrežo AmChamov v širši Evropi, zavezani k:

  • izmenjavi primerov dobrih praks med člani AmChamov,

  • ozaveščanju o pomembnosti čezatlantskega gospodarstva tako v Evropi kot v Združenih državah,

  • krepitvi znamke »AmCham« v Evropi in ZDA,

  • zagotavljanju platforme za diskusije, debate, in kjer je to potrebno, predstavitev relevantnih problemov v evropskem in čezatlantskem poslovnem okolju.

Aktivnosti

Glavna aktivnost AmChams in Europe je osredotočena na organizacijo dveh letnih konferenc, eno v Združenih državah Amerike in eno v Evropi.


V ZDA se vodstvo AmChama sestane s podjetji, organizacijami in vladnimi agencijami v Washingtonu kot tudi v drugih pomembnih ameriških mestih/regijah. Namen teh obiskov je povečanje ozaveščenosti o AmChams in Europe, krepitvi partnerstva in pridobitvi vpogleda v trenutno ameriško poslovno in politično klimo.


Evropsko konferenco tradicionalno gosti član AmChams in Europe. Osredotoča se na omogočanje izmenjave dobrih praks ter razpravljanje o relevantnih težavah, ki zadevajo AmChame ter njihove člane. Za AmCham, ki je gostitelj, je to priložnost, da predstavi svojo državo in izpostavi svoje člane mreži AmCham. Slovenija je evropsko konferenco gostila leta 2016.

Patrick Mikkelsen, predsednik AmChams in Europe in izvršni direktor AmCham The Netherlands o sLOVEniji