Naša zgodba

Poslovna skupnost priložnosti in optimizma
Preberite več

AmCham Slovenija je poslovna skupnost priložnosti in optimizma. Je ekosistem človeških povezav za prihodnost in sinapsa naprednega razmišljanja. Smo ena izmed najbolj aktivnih mednarodnih poslovnih skupnosti v Sloveniji, ki združuje več kot 350 slovenskih in mednarodnih podjetij, ki skupaj zaposlujejo več kot 66.000 ljudi in ustvarijo več kot 16 milijard evrov prihodkov. Skupaj si prizadevamo soustvariti boljše poslovno in življenjsko okolje v Sloveniji.

Z oblikovanjem interdisciplinarnih križišč ustvarjamo nove ideje in konkretne rešitve. Za spremembe v družbi je potreben odprt dialog gospodarstva, znanosti, države in civilne družbe. V AmCham Slovenija skozi razvejano mrežo članov iz različnih panog povezujemo znanje z vplivom in delujemo kot glas slovenskih in mednarodnih podjetij.

5000

aktivnih posameznikov v poslovni skupnosti

1500

mladih potencialov

400

članov

60

dogodkov letno

40+

patronov

20

let

Naše delovanje je razdeljeno na štiri glavne stebre:

Mreženje in dogodki. Na več kot 60 dogodkih letno naslavljamo različne aktualne tematike, informiramo in izmenjujemo dobre poslovne prakse, obenem pa ti dogodki predstavljajo odlično priložnost za širjenje vaših priložnosti in znanj.

Zagovorništvo. V šestih komisijah in dveh delovnih skupinah deluje več kot 250 ljudi, strokovnjakov na svojih področjih, vsi skupaj pa stremimo k izboljšanju življenjskega in poslovnega okolja v Sloveniji.

Young. Platforma AmCham Young predstavlja način razmišljanja, ki je usmerjeno naprej. Od študentskih praks preko programa AmCham Young ProfessionalsTM do skupnosti AmCham Young Leaders in Snežne kepe (»think tank« izjemnih mladih), platforma Young povezuje generacije mladih, aktivnih posameznikov, ki izstopajo iz povprečja. Programi v sklopu platforme usmerjajo osebni in karierni poslovnih liderjev naslednje generacije.

Mednarodno sodelovanje. Predstavljamo vstopno točko za slovenska podjetja, ki si želijo prodreti na ameriški trg, in odpreti vrata investitorjem v Slovenijo. Organiziramo poslovno-razvojne delegacije v ZDA in krepimo odnose z Američani slovenskih korenin. Obenem smo vključeni v mrežo 43 AmChamov po Evropi, kar nam omogoča povezave v teh državah.

SPOZNAJTE EKIPO

Pozitivne spremembe navdihujemo preko vrednot optimizma, sodelovanja, zaupanja, strasti in kreativnosti.

Optimizem

Osredotočamo se na priložnosti, rešitve in napredek. 

Sodelovanje

Ustvarjamo odnose, ki prinašajo pozitivne učinke v Sloveniji in mednarodno. 

Zaupanje

Naše vodilo je dobronamernost, strokovnost in doslednost.   

Strastnost

Predani smo vračanju družbi in delamo z vsem srcem.  

Kreativnost

Želimo ustvariti nove, edinstvene, inovativne poglede in najboljše izkušnje za svoje člane in skupnost.