Summer Economics Institute

AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji povezuje študijske in poslovne poti skozi pripravništvo za študente Summer Economics Institute (SEI).
Preberite več

Summer Economics Institute 

Program izobraževanja in pripravništva za študente

 

AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji povezuje študijske in poslovne poti skozi program podjetniške sole in pripravništva Summer Economics Institute (SEI).

AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji povezuje študijske in poslovne poti skozi program podjetniške sole in pripravništva Summer Economics Institute (SEI).

Si želiš?

  • Dobiti znanja o poslu in gospodarstvu.
  • Vedeti, kako postati podjetnik.
  • Razviti prototip in predstaviti svojo idejo.
  • Zgraditi mrežo študentov z različnih univerz in študijskih smeri.
  • Opravljati pripravništvo v podjetjih AmCham Slovenija.

Kdo se lahko prijavi? Slovenski državljani, stari med 19 in 28 leti, ki so v drugem ali višjem letniku dodiplomskega študija ali na magistrskem študiju.


Prijave za SEI 2021 so zaključene, prejeli smo 47 prijav in izbrali 20 top študentov, ki bodo letos sodelovali v programu. Prijave za SEI pa se bodo spet odprle marca 2022.


Prihodnost v poslu – učenje iz prakse

programom Summer Economics Institute vsako leto dvajsetim vrhunskim študentom, z več Univerz v Sloveniji in različnih študijskih programov Veleposlaništvo ZDA in AmCham Slovenija omogočamo povezovanje teorije s prakso in opravljanja pripravništva v izbranih podjetjih, članih AmCham Slovenija.

Spodbujamo razvoj poslovnih modelov študentov in gradimo podjetniško (samo)zavest bodočih liderjev.

 

 

 

 

Program je sestavljen iz:     

  • interaktivnih predavanj s področij praktičnega podjetništva in ekonomije s ciljem spodbujanja samoiniciativnosti študentov pri podjetniški aktivnosti, 
  • obiskov na terenu - podjetja in institucije,
  • gostujočih predavanj z izjemnimi sogovorniki,
  • enomesečnega pripravništva v podjetju, članu AmCham Slovenija.

S programom, ki povezuje študij s poslom, slovenskim študentom omogočamo pridobivanje prvih delovnih izkušenj pod mentorstvom, povečane možnosti za zaposlovanje ter jim hkrati ponudimo uvod v razumevanje poslovanja v gospodarstvu. Spodbujamo razvoj poslovnih modelov študentov in gradimo podjetniško (samo)zavest bodočih liderjev.

 

AmCham Heroes